Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Ziekenboeg

Vrijdag 25 Februari 2011 at 10:36 am

Het is hier een komen en gaan van ziektekiemen. Niet zo mooi, want daardoor wordt er 's nachts ook niet meer doorgeslapen en dat heeft nogal zijn weerslag op de gezondheid van papa en mama.
Inmiddels is Dylan weer beter, gaat lief zijn derde ziekdag in en probeer ik me gammelenderwijs staande te houden. Enigszins noodzakelijk, kan namelijk moeilijk vragen of Dylan mij een kopje thee en beschuit wil brengen.

Dylan

Gewone vorm

Vrijdag 18 Februari 2011 at 7:12 pm

De kaarsjes brandden stug door. De bloemen raakten uitgebloeid. Het condoleanceboek vulde zich langzaam maar zeker.
Het gebroederlijke dat we, vooral tijdens de crematie, hadden ervaren was al wat gezakt. Het gewone leven nam zijn vorm weer aan.

Prettig vond ik dat. De dood had me met de neus op de feiten gedrukt, op een positieve manier. Die positiviteit kon ik ook zien omdat het overlijden van mijn collega me niet in het diepst van mijn ziel raakte. Er was geen rouw, alleen een omarming van de leegte die ze achterliet én een besef dat ze het nu beter had dan bij ons. Haar ziekte was mensonwaardig. Wat had ze moeten doorstaan als ze nog een paar maanden langer had geleefd?

Vergeten doen we haar niet. Haar foto die nu tussen de bloemen en kaarsen staat krijgt straks een mooie plek op de afdeling. En met een glimlach denk ik terug aan het saucijzenbroodje dat we bij de crematie kregen. Volgens haar het lekkerste broodje dat er bestond.

Emotionele chaos

Zaterdag 12 Februari 2011 at 8:12 pm

Die lege plek, die was er al een tijdje. Schuin tegenover me. Je zou kunnen zeggen dat we het gewend waren. Maar als iemand dan ook echt overlijdt, voelt die lege plek anders. Killer en zonder hoop.
Eerder was ze herenigd met haar stekkie. Nadat ze kanker had overwonnen. Het leek alsof de behandeling geen sporen had achtergelaten. Maar twee jaar later kwam de genadeklap.

Emotionele chaos heerst op de afdeling. Dat mag. Dat is goed. Dat is vermoeiend.
Ik aanschouw het, probeer de rouwende collega's te steunen.

Maandag is de begrafenis. Op Valentijnsdag.
Ze zal bedolven worden onder de rode rozen.

De Ikeahel

Maandag 07 Februari 2011 at 2:50 pm

Het was al weer een maand geleden dat we door een Ikeahel gingen en een megagrote kledingskast lieten bezorgen. Bezoek had de onderdelen samen met lief naar de slaapkamer gesjouwd en daar stond de boel inmiddels te verstoffen. Want een megakast in elkaar zetten met een kindje in huis = een nauwelijks haalbare kaart.

Toch moesten we eraan geloven, want na ruim een maand uit vuilniszakken en koffers geleefd te hebben was ik het goed zat.

Nu moet u weten dat wij best een ster zijn in het in elkaar zetten van kasten. Volg de gebruiksaanwijzing, blijf rustig en er verschijnt vanzelf een kast. Easy does it.

De gebruiksaanwijzing gaf aan dat de kast staand in elkaar moest worden gezet als het plafond lager was dan 2.44 meter. Ik had de hoogte van het plafond opgemeten. Iets meer dan 2.44 meter gokte ik. Gokken, want ik ben niet zo groot dat ik goed kon zien waar de centimeter stopte. Toen ik lief z'n hulp nodig had en kindje tussen het stof en de planken werd gezet, vroeg hij zich af of de kast na montage nog wel omhoog getild kon worden. "Even proberen?"

Ehm, nou, ik had net gemeten, maar ja, helemaal zeker was ik ook niet en 't gevaarte leek enorm groot, dus ja, omhoog tillen dan maar?

Hups. Argh. Puf. Krak. Krak. En nog 'es krak.

"Terug! Voorzichtig! Pas op Dylan z'n voetje!' gilde ik als een echte moederbouwvakker. Langzaam raakte het gevaarte de grond. De schroeven zaten nu in iets grotere gaten dan de bedoeling was.

We inspecteerden de schade. Ik zag de euro's die we aan het ding gespendeerd hadden al de prullenbak in gaan. Verdomme!

Terwijl ik boven met kindje ging afkoelen draaide lief overal waar het kon schroeven in het hout, timmerde de achterplaat erop en riep me. Samen tilden we de kast omhoog. Het paste makkelijk, niks geen te laag plafond. Grmbl.

Afijn, de kast stond. Klaar om in te richten.

"Ehm, lief? Waar zijn nou de houders van de kledingroede?"

Aukje elders

» Stem op de mooiste header van 2010!

Daar is 'ie weer, de headerverkiezing van about:blank! We hebben alle headers van 2010 voor je op een rijtje gezet op de speciale headerverkiezingspagina. Welke header is jouw favoriet? Laat je stem hier achter. In de volgende editie van about:blank zullen we de winnaar bekend maken.

  |