Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

P. gaat op kamers

Zaterdag 26 Juni 2010 at 3:20 pm

September 2003 kwam Pixel in mijn leven. Een zwart, klein en aanhankelijk poesje. Ze werd grote vriendjes met mijn andere kat Scooszi en ik werd haar rots in de branding. 's Nachts nestelde ze zich tegen mij of Scooszi aan en voelde zich veilig.

Die veiligheid werd haar ontnomen toen Dylan werd geboren. Haar leefruimte werd door zijn komst beperkt; de steile trap naar de benedenverdieping durfde ze niet te nemen waardoor ze boven op een paar vierkante meter leefde. Ik gaf haar niet meer de aandacht die ze zo nodig had en voor vreemden, waar ze mijn lief ook onder schaarde, was ze bang: het heeft jaren geduurd voor ze zich door mijn lief liet aaien en dan nog gebeurde dat alleen in mijn bijzijn.

Lief en ik hadden zijn twee katten al herplaatst. Lastige katten waren dat: de ene agressief, de ander nerveus en bang. We hadden dus best succes met het op kamers laten gaan van onze katten. Maar hoe een nieuw en waardig thuis te vinden voor een extreem schuwe kat als Pixel was een vraag die ik niet kon beantwoorden. Dus belde ik het asiel.

Maar voor ze me konden antwoorden of er plek was, vroeg A. waarom ik Pixel naar het asiel wilde brengen. Na het hele verhaal boden hij en zijn vriendin hun zolder aan. Hoe lastig ik het ook vond om Pixel uit haar vertrouwde omgeving te halen, ik vond ik het de beste oplossing die in de afgelopen dagen voorbij was gekomen. Zeker als je bedenkt dat A. en zijn vriendin een huis vol dieren hebben en een groot dierenhart hebben.

Pixel is vanmiddag gearriveerd in haar nieuwe onderkomen. Haar schuwheid viel ons allen mee: ze liep zelf van haar reismand de wk-tent in. Jaja, gevoel voor voetballen heeft ze wel.

Pixel
Pixel
Pixel
Pixel

Dag Pixel! Het ga je goed!

Een lege benedenverdieping

Zondag 13 December 2009 at 06:35 am

Een doorsnee dag was Gister niet. Maar doorsnee zijn de dagen allang niet meer. Poes H., de lieve en trouwe metgezel van lief van de afgelopen zeven jaar, kreeg een nieuw thuis. In Haarlem, bij een ontzettend aardig gezin mét tuin. Waar poes H. in ons huis (nu al) te weinig aandacht en bewegingsruimte kreeg en bovendien had aangegeven niet van baby's te houden, hopen we van ganser harte dat ze zich in Haarlem thuis gaat voelen en een katwaardig leven kan leiden. Het is vreselijk moeilijk je huisgenoot af te staan, ook al weet je dat het voor het beestje zelf ook het beste is.

We brachten haar zelf weg. In een huurauto. En wanneer je naar Haarlem rijdt, denk je snel- en autoweg. Wat bij mij dan weer paniek veroorzaakt, want autorijden en ik gaan nu eenmaal niet zo goed samen, zeker niet in hoogzwangere positie. Maar allée, ik wurmde mijn beurse buik achter het stuur en probeerde net zo brutaal te rijden als mijn medeverkeersgangers. Al kon ik daarmee niet voorkomen dat men naar me toeterde omdat ik te langzaam over rotondes reed. Stelletje ongeduldigen.

Vloeken deed ik dan ook aan de lopende band. Op de nauwe straten, hardrijders die -ook wanneer ik me aan de maximum snelheid hield- me inhaalden, fietsers die voor mijn neus de weg overschoten. Het was een drukte van belang, in Amsterdam én Haarlem, en ik vond het maar niks. Ik wil gewoon lekker saai op de bank zitten en suffe films kijken in plaats van harde buiken krijgen van de stress. Maar ik redde het. Natuurlijk redde ik het. Dus deponeerden we poes H. bij haar nieuwe eigenaren en reden met een leeg mandje terug naar een lege benedenverdieping. Waar het even slikken was.

Voor poes H. was de dag het meest spannend. Die heeft geen idee wat haar is overkomen. Zonder vertrouwde omgeving en zonder vertrouwde mensen om haar heen moet zij haar leven opnieuw vorm geven. Ik hoop van harte dat het haar gaat lukken.

poes H.

(klik voor groter) 

Behang (2)

Dinsdag 27 Oktober 2009 at 07:02 am

Begin augustus sloeg ik aan het behangen en hield daarna mijn hart vast, aangezien Pixel er een pootje van heeft om behang aan gort te krabben. Maar het ging goed. Daarna ging het ook nog goed. En toen kon ik opgelucht ademhalen. Op de één of andere manier was Pixel, en ook Scooszi, niet geïnteresseerd in het barokbehangetje dat op de muur zat.

Tot ik vorige week een kapot stuk behang ontdekte.

Hoe lang heeft het geduurd? Amper twee maanden. Dat is al veeeeel langer dan verwacht, maar zonde is het wel. Dus heb ik de muur wederom gebarricadeerd zodat ze er minder goed bij kan. Want het is toch zonde van al dat werk.

In ieder geval hebben we duur fotobehang en een behangetje in de kinderkamer van onze lijst geschrapt. We gooien gewoon een likkie verf op de muur. Zit niks anders op met zo'n krabgrage kat in huis.

Pixel

Zondag 30 Augustus 2009 at 07:21 am

Omdat het op dit moment tamelijk druk is met het lezen van maar liefst vijf recensie-exemplaren, hier een foto van die andere rakker, Pixel. Van jarenlang de dikste in huis tot de dunste. En inmiddels laat ze zich 's nachts aaien door lief. Dan gaat ze achter mijn kussen liggen, een soort van veilig plekje voor haar, en geniet van de welverdiende aandacht. Overigens heeft ze het behang intact gelaten!

2009-08/pixel.jpg

Waaah!

Donderdag 27 Augustus 2009 at 07:32 am

2009-08/scooszi_copy1.jpg

(klik voor groter)

Ziek, zwak en speels

Woensdag 24 December 2008 at 11:53 am

De reis naar Middelburg ging niet van een leien dakje. Dat had weinig te maken met de NS, maar des te meer met het achterlaten van een zieke Scooszi. De dag voor vertrek liep hij de kattenbak in en uit, plaste kleine plasjes en miauwde onophoudelijk. Gelukkig had ik deze keer meteen in de gaten dat er iets aan de hand was. Ik probeerde wat plas op te vangen en stopte Scooszi in een mandje. Het was zaterdag, begin van de middag, en mijn dierenarts hield gelukkig nog spreekuur.
Scooszi had blaasontsteking en kreeg een twee dagen lang werkende pijnstiller. De plas was niet genoeg voor onderzoek, die moest ik later nog langsbrengen. En vanaf maandag moest ik zelf dagelijks een pijnstiller geven.

Alleen kwam ik dinsdag pas van vakantie terug.

Mijn kattenoppas was afwezig, maar een welwillende ex-collega die ik in de supermarkt tegen het lijf liep en zelf ook katten heeft wilde gelukkig de zorg op zich nemen. Gerustgesteld was ik echter niet. Als het zover kwam dat  Scooszi niet meer kon plassen, zou zijn blaas vollopen. En net als vorige keer kon de blaas vol komen te zitten met gruis. Met als risico dat hij zou komen te overlijden.

scooszi

In paniek was ik in de tram naar het station. Verkrampt zat ik in de trein. Kon ik het wel maken om hem achter te laten? Wat zou mijn ex-collega aantreffen? Wat zou ik na een paar dagen uitwaaien aantreffen?

Eenmaal in Middelburg begon ik steeds rustiger te worden. Ik had de keus gemaakt. Ik was op vakantie gegaan. Een ontspannende vakantie. Dan moest ik maar ontspannen ook.

Doodnerveus opende ik bij terugkomst de deur van ons huis. Een blije Scooszi kwam me tegemoet en wilde meteen spelen. Ik knuffelde hem, speelde en genoot extra van elke minuut samen. 's Nachts sliep hij op mijn kussen. Als vanouds.

Opgelucht als ik ben moet ik nu nog zijn plas op zien te vangen. Gelukkig blijf ik met de kerstdagen thuis.

Aukje elders

» IK ZAL JE ALTIJD VINDEN - JOHN AJVIDE LINDQVIST

  | |
» ONSTERFELIJK - JESSICA KHOURY
  | |
» DE ONWAARSCHIJNLIJKE REIS VAN HAROLD FRY - RACHEL JOYCE

  | |
» HAVEN

  Geen reacties | |
» ORANGE IS THE NEW BLACK

  Geen reacties | |
» DE PORSELEINEN SPIEGEL - OLAF J. DE LANDALL
  Geen reacties | |
» THE DARK & HOLLOW PLACES - CARRIE RYAN
  Geen reacties | |
» DE HONGERIGE GOLVEN - CARRIE RYAN
  Geen reacties | |
» DE KLAUWEN VAN HET WOUD - CARRIE RYAN
  Eén reactie | |
» MEG ROSOFF - WAT IK WAS
Wat ik was
  Geen reacties | |