Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Dagelijkse woorden #1… | Home | Dagelijkse woorden #1… »

Dagelijkse woorden #11

Donderdag 16 Februari 2012 at 07:20 am.

Al twee jaar lang zie ik op tegen het moment dat kindje besluit overdag geen slaappauze meer in te lassen.
Gister was het opeens zo ver.
Niet helemaal onaangekondigd, een week eerder lukte het slaapje ook niet, maar toen had lief dienst.
Ik had hem een uur lang in bed laten pruttelen en spelen, je weet tenslotte maar nooit of ‘ie nog in slaap wil vallen. Maar hij was te vrolijk, te energiek en ik besloot hem eruit te halen.
Aankleden maar!

Nu hij wat ouder is (2) en hij zich bewuster is van de dingen die om hem heen gebeuren, is het ook leuker om hem mee de tram in te nemen en buiten te gaan spelen. Dus deden we dat. Rondje tram, naar het postkantoor en spelen op het pleintje.

Toen ik ‘s avonds de dag met hem doornam, was ik trots op hem en mij. We waren ‘s ochtends en ‘s middags buiten gaan wandelen en dat brak de dag enorm. Door het vertoeven in de buitenlucht had ik er ook totaal geen moeite mee dat ik geen metime had gehad. Ik voelde me ook een stuk beter, fitter en energieker dan tijdens het weekend, toen we beide dagen binnen waren gebleven omdat kindje ziekig was.

Hoe goed het ook is bevallen, ik hoop dat het tijdelijk is en hij volgende keer gewoon weer een middagdutje doet. Want even pauze van elkaar maakt de dag samen toch echt leuker.

drie reacties

Dit vond ik ook een van de moeilijke perioden. Je bent toch een stuk privacy kwijt midden op de dag. Is een nieuwe fase waarin beiden moeten wennen. Even doorbijten en je ontdekt dat het wegvallen van het middagslaapje ook weer heel veel vrijheid geeft: plannen wordt gemakkelijker!
Zus - 16-02-’12 19:04

Merlijn was 1 jaar en 9 maanden toen het definitief niet meer lukte, wat ik ook probeerde. In de periode daarvoor ging het slapen al heel moeizaam. Op de creche vonden ze het maar wat lastig. Zelf schroefde ik het ritme iets omlaag; bracht hem veel eerder naar bed omdat hij tegen zes uur dan echt kapot was. Ik heb die tijd voor mezelf ook heel erg gemist- het was echt de start van baby-af en het begin van een heel drukke peuterperiode. Handen tekort!
esther (URL) - 19-02-’12 19:10

@esther: Sjee, dat is wel heel rap ja! Gelukkig heeft kindje de dagen daarna weel heel netjes een middagslaapje gedaan. :)
Aukje (URL) - 20-02-’12 19:17

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.