Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Dagelijkse woorden #2… | Home | Dagelijkse woorden #2… »

Dagelijkse woorden #25

Woensdag 07 Maart 2012 at 7:57 pm.

Het was ook te mooi om waar te zijn, die werkplek van mij. Afgelopen juli verhuisden we naar een mooi gerenoveerd gebouw in de stad. Ik kwam op een rustige kamer te zitten. Dat was na het kippenhok waar ik jarenlang had ik gezeten een verademing. Ik was dan ook één van de weinigen die blij was met haar nieuwe plek. Bijna iedereen was er op achteruit gegaan. Ik niet.

Dat kon niet goed gaan. Mijn collega’s en ik wisten dat onze overvloed aan ruimte op de één of andere manier van ons afgenomen zou worden.

Vandaag dropte het management een bommetje. Wat we hadden verwacht gebeurde niet, wat we niet hadden verwacht gebeurde wel: in onze rustige kamer kwamen niet meer werkplekken, nee, wij moesten eruit.

Dat nieuws moest ik even laten bezinken.
ERUIT?

Om te verhuizen naar een plek in het kippenhok.
Mijn. God.

Het was al besloten. Het was al beklonken. Wat doe je dan?
Ik ging voor de eisen: scheidingswanden plaatsen in de grote ruimte, klimaatregelaar installeren, planten neerzetten voor wat extra zuurstof, het afsluiten van mijn eigen bureau door middel van plexiglas (à la cubicle office) en oh ja, doe dan ook maar een wandje achter mijn stoel tegen het lawaai.
Het werd genoteerd. Nu nog kijken wat het me oplevert.

Het einde van dit verhaaltje is dat ik niet meer blij ben met mijn nieuwe werkplek en de rest wel. Natuurlijk is dat ook wat waard. Maar moet dat ten koste gaan van mij en mijn collega?

vier reacties

ik werk in een kippenhok, met een kip en eens per week twee, en voor de rest haantjes. gelukkig. want in een kippenhok lijt me nou weer net niks. Het moest ietsje wennen maar ik kan het gelukkig wel. Voor jou is het een hele ommekeer, dan lijkt het me wel akeliger!
Sterruktu. Want hoop dat er wat met je eisenpakket wordt gedaan.
richtsje (URL) - 07-03-’12 20:42

Hoi Aukje, hadden jullie vroeger geen kippen? Nee grapje...hou ook niet van werkplek met veel prikkels...kost toch energie...zit zeker in de familie...Heb tijdens 8 jaar werken bij Dimence (Riagg) 2 jaar een eigen kamer gehad...nu heb ik eindelijk mijn eigen praktijkruimte met zonnetje aan 1 kant...wat denk je willen mijn buren die tuin gaan bebouwen waardoor dat raam op het zuiden komt te vervallen. Weet niet wat dat is....life denk ik.
Boukje - 07-03-’12 21:02

heb je iets te eisen eigenlijk? klinkt als een tamelijk dure oplossing die cubicle (terrarium)..
robtheblob (URL) - 08-03-’12 14:19

@Boukje: lol, life it is.
@robtheblob: Duur? Haha, denk 't niet hoor! Anders zouden ze 't niet doen. :)
Aukje (URL) - 08-03-’12 19:26

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.